Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Αγαπημένα ταξιδιωτικά sites

Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο, τριήμερο στην Πράγα, roadtrip στην Καλιφόρνια ή πολύμηνο backpacking στη νοτιοανατολική Ασία; Για ότι είδους ταξίδι και να ετοιμάζεσαι πάντα πρώτα αναζητείς πληροφορίες για τον προορισμό σου. Έτσι μπορείς να αποφασίσεις που θα μείνεις, ποια αξιοθέατα θες να επισκεφτείς, τι άλλο θα κάνεις εκεί κλπ. Πως μαζεύουμε λοιπόν πληροφορίες για τον προορισμό μας; Πρώτα θα ρωτήσουμε κάποιον γνωστό μας που έχει πάει, στη συνέχεια θα πάρουμε κάποιο ταξιδιωτικό οδηγό και τέλος θα αρχίσουμε τις αναζητήσεις στο internet, όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά. Ας ασχοληθούμε λοιπόν λίγο με τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο. Σίγουρα ο καθένας έχει τα δικά του αγαπημένα sites για να αντλεί ταξιδιωτικές πληροφορίες και αυτή εδώ είναι η λίστα με τα δικά μου.

Ελληνικά ταξιδιωτικά sites

Travelstories.gr

Η πρώτη μου στάση είναι στο forum του travelstories όπου με την Αναζήτηση Πληροφοριών και τις Ταξιδιωτικές Ιστορίες είναι πολύ πιθανό να βρω κάποιον που έχει γράψει ήδη για τον προορισμό μου. Αν όχι, μετά το τέλος της αναζήτησής στα υπόλοιπα sites επιστρέφω και ανοίγω νέο θέμα ζητώντας πληροφορίες.

Traveltips.gr

Η επόμενη στάση είναι σε ένα άλλο ελληνικό site. Ειδικά αν πρόκειται για κάποια χώρα της Ασίας, της Αφρικής ή της Νότια Αμερικής που έχουν επισκεφτεί ο Σωτήρης και η Μαρία, το πιθανότερο είναι πως εκεί θα βρω μαζεμένες πολλές και χρήσιμες πληροφορίες. Περνάω και μια βόλτα από το forum μήπως έχω γραφτεί κάτι εκεί.

Εδώ τελειώνουμε προς το παρόν με το ελληνικό διαδίκτυο και περνάμε στο ξένο.

Αναζήτηση γενικών πληροφοριών

Wikitravel

Από εδώ συνήθως ξεκινάω για να βρω τις βασικές πληροφορίες για ένα μέρος, όπως τις έχουν γράψει οι χρήστες του wiki.

Lonely Planet

Αν δεν έχω ήδη στα χέρια μου τον ταξιδιωτικό οδηγό της χώρας που θα πάω, στο site των οδηγών Lonely Planet θα βρω όλες τις βασικές πληροφορίες. Εκεί θα κατεβάσω δωρεάν σε μορφή pdf τα εισαγωγικά κομμάτια του κάθε κεφαλαίου και τα οποόα θα διαβάσω αργότερα.

Virtualtourist

Στο site αυτό χιλιάδες άνθρωποι γράφουν τις γνώμες, τις εμπειρίες και τις συμβουλές τους για κάθε πόλη και χωριό του κόσμου. Θα βρείτε πληροφορίες και κριτικές για αξιοθέατα, ξενοδοχεία, εστιατόρια, εκδρομές, κινδύνους κλπ.

Tripadvisor

Όπως ακριβώς και το virtualtourist το site αυτό περιέχει πληροφορίες και συμβουλές γραμμένες από χιλιάδες μέλη.

Wikipedia

Οι πληροφορίες δεν είναι τόσο πολύ ταξιδιωτικές όσο γενικές για τη χώρα ή την πόλη αλλά το να μάθεις για τον τόπο είναι μέρος του ταξιδιού.

Εξειδικευμένα

Travelfish

Αν πρόκειται να πραγματοποιήσω ταξίδι στη ΝΑ Ασία, η πληρέστερη και πιο ενημερωμένη πηγή πληροφοριών είναι αυτό το site. Ότι χρειάζομαι υπάρχει εδώ, τα αξιοθέατα, τα ξενοδοχεία, οι πληροφορίες για τις μετακινήσεις. Δεν υπάρχει πληρέστερο site για τις συγκεκριμένες χώρες.

Talesofasia

Για ταξίδι στην Καμπότζη αυτό είναι το μοναδικό site που χρειάζεσαι. Όλες οι πληροφορίες για τη χώρα υπάρχουν εκεί.

Thorntree travel forum

Το forum του Lonely Planet είναι το μέρος που μπορείς να ρωτήσετε τις πιο εξειδικευμένες ερωτήσεις. Θέλετε να μάθετε τα νεότερα για τη visa στο Μιανμάρ ή αν υπάρχει τρόπος να πάτε από το Kampot στο Koh Kong πάνω από τα βουνά ώστε να μην περάσετε πάλι από την Phnom Penh; Στο Thorntree υπάρχει πάντα κάποιος που το έχει κάνει πρόσφατα και θα σας πει τα μυστικά.

Αναζήτηση για αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία σε δυτικές χώρες

Kayak

Expedia

Orbitz

Ψάχνω πάντα σε όλα αυτά και όλο και κάποια προσφορά βρίσκω. Αγαπημένο μου είναι το kayak αλλά πάντα ρίχνω μια ματιά και στα υπόλοιπα. Μπορείς με πιστωτική κάρτα να κλείσεις επιτόπου μόλις βρεις αυτό που ψάχνεις.

Διαμονή

Couchsurfing

Hospitality Club

Αν θέλω να τη βγάλω οικονομικά και να γνωρίσω κόσμο, τότε η φιλοξενία μέσω του δικτύου couchsurfing είναι η καλύτερη λύση. Εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο προσφέρουν τον καναπέ τους και μια ξενάγηση στην πόλη τους σε άλλους ταξιδιώτες. Ομοίως και το Hospitality Club.

Hostel World

Hostels.net

Αναζήτηση για hostels σε οποιαδήποτε πόλη με κριτικές και φωτογραφίες για το καθένα. Αν θέλεις μπορείς να κάνεις κράτηση μέσω των sites αυτών.

Χάρτες και εναέρια όψη

Google Maps (Google Earth)

Όχι μόνο μπορείς μέσω των εναέριων φωτογραφιών να δεις τις περιοχές που θα πας, να συγκρίνεις αποστάσεις, να δεις φωτογραφίες που έχουν βάλει άλλοι χρήστες αλλά μπορείς να ανακαλύψεις και μέρη που δεν υπάρχουν σε ταξιδιωτικούς οδηγούς ή χάρτες. "Αυτή η παραλία στην νότια Εύβοια που βλέπω από ψηλά και δεν πάει καν δρόμος φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα." Επίσης αν πρόκειται να κάνεις ταξίδι με αυτοκίνητο μπορείς με μια εύκολη αναζήτηση να σου βγάλει στο χάρτη τη διαδρομή και μετά εσύ να την τροποποιήσεις όπως θες. Με την υπηρεσία streetview μπορείς μάλιστα να "μπεις" στο δρόμο και να την ακολουθήσεις σαν να είσαι εκεί.

Bing Maps

Ομοίως με το google earth. Εδώ η υπηρεσία που με εντυπωσιάζει περισσότερο είναι το aerial view, όπου μπορείς να δεις σαν από ελικόπτερο διάφορες πόλεις και υπό διαφορετικές γωνίες.

Μεταφορικά μέσα

Seat Guru

Θα ταξιδέψετε με αεροπλάνο και θέλετε να μάθετε πια είναι η πιο άνετη θέση στο συγκεκριμένο αεροσκάφος; Σε αυτό το site θα το βρείτε, μαζί για με πληροφορίες για κάθε αεροπορική εταιρία και τύπο αεροσκάφους που χρησιμοποιεί.

The Man in Seat Sixty-One

Για ταξίδι με τραίνο, όλες οι πληροφορίες για δρομολόγια, αμαξοστοιχίες, διαδρομές κτλ υπάρχουν εδώ.

Blogs άλλων ταξιδιωτών

Travelpod

Travel Blog

Ιστορίες από πρώτο χέρι. Τα sites αυτά φιλοξενούν αποκλειστικά blogs ταξιδιωτών και μέσα από τις δικές τους ιστορίες και εμπειρίες μπορείς να συλλέξεις πάρα πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Όρεξη μόνο να έχεις να διαβάζεις.

Καιρός και συνάλλαγμα

Yahoo! Weather

Ίσως να υπάρχουν και καλύτερα sites για να ελέγξεις τον καιρό, εγώ από συνήθεια χρησιμοποιώ αυτό.

XE

Πάντα είναι καλό να ξέρεις την αναλογία του συναλλάγματος ώστε να μην σε μην σε κλέψουν στην αλλαγή. Στο site αυτό υπάρχει μετατροπέας για όλα τα νομίσματα του κόσμου.

Αν μετά από όλα αυτά νιώθω πως κάτι μου λείπει, ξεκινάω τις αναζητήσεις στο google για ότι άλλο βρω. Αν και συνήθως τα παραπάνω επαρκούν.

Αυτά είναι τα δικά μου αγαπημένα sites. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα πολλά τα οποία δεν γνωρίζω. Αν ξέρετε άλλο χρήσιμο site που λείεπει από τη λίστα, μοιραστείτε το μαζί μας.

9 σχόλια:

Vicky είπε...

Αν ζητάτε πληροφορίες για τη Σίφνο το δικό μας Κυκλαδίτικο νησί θα βρείτε τα πάντα στο: www.welcometosifnos.gr

Makis είπε...

Αν θέλετε να πάρετε ιδέες και το http://travel.yahoo.com είναι μια καλή πηγή.

travelplanet24 είπε...

Αρκετά ψαγμένη και χρήσιμη λίστα. Θα μπορούσε να προστεθεί και το travelplanet24, online ταξιδιωτικό γραφείο που παρέχει αεροπορικά και ακτοπλοικά εισιτήρια καθώς και το blog του blog.travelplanet24.com

lena basdeki είπε...

Καλησπέρα σε όλους!
Εδώ και 8 μήνες τρέχουμε με την ομάδα μου μια νέα ιστοσελίδα, https://www.klinns.com/el-gr, τουριστικού ενδιαφέροντος που αφορά προβολή ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΠΑΚΕΤΩΝ για την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η ιστοσελίδα μας συνεργάζεται με όλα σχεδόν τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία της Ελλάδας και προβάλει προσφορές για όλους σχεδόν τους προορισμούς.

Λίγα λόγια για εμάς:

Η klinns.com είναι η μοναδική διαδικτυακή πλατφόρμα αναζήτησης, παρουσίασης, καταχώρησης και προβολής οργανωμένων τουριστικών πακέτων και ταξιδιών.
Στην Klinns.com πιστεύουμε πως πάντα οι ειδικοί κατέχουν την γνώση. Ως εκ τούτου δεν αποτελούμε τουριστικό πρακτορείο αλλά είμαστε η Online πλατφόρμα που διασυνδέει το ταξίδι με τον υποψήφιο ταξιδιώτη. Αφήστε στους ειδικούς να οργανώσουν τα ταξίδια σας και εμείς αναλαμβάνουμε να σας βρούμε τις καλύτερες προτάσεις τις αγοράς.


Δείτε την σελίδα μας εδώ : https://www.klinns.com/el-gr


για όσους θέλουν να βοηθήσουν στην προσπάθειά μας, ένα Like & share θα ήταν για εμάς μεγάλη τιμή!!

https://www.facebook.com/klinns

Σας ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

Για σύγκριση ελληνικών πρακτορείων για αεροπορικά εισιτήρια μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς και το http://www.travelkiki.com

Ενοικιαζόμενα δωμάτια πέραμος είπε...

Χρήσιμα link μπράβο συνεχίστε έτσι

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε φτιάξει ένα site όπου ψάχνουμε και βρίσκουμε τις καλύτερες τιμές για οικονομικά ταξίδια. Το site λέγεται Ταξίδεψέ Με
Https//taksidepse.me

Nelson είπε...

There nothing like a great vacation, time away to rest and have a good time. Why wait plan and book it.

nestwras είπε...

Χρήσιμα links... Πρόσφατα επισκεφθήκαμε το Εδιμβούργο και ήταν υπέροχα όπως μπορείτε να δείτε κι εδώ https://www.gsok.gr/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CF%8C/

Ευχαριστούμε και πάλι για τις πληροφορίες και καλά ταξίδια!