Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Ρε μπας και η ζωή δεν τελειώνει στα -αντα;

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, έφτιαξε επιτέλους ο καιρός και εδώ στο Όρεγκον. Ξύπνησαν λοιπόν οι Ορεγκόνιανς από τη χειμερία νάρκη τους και βγήκαν έξω. Πλημμύρισαν έτσι τα πάρκα από μισόγυμνους ασπρουλιάρηδες που σύντομα από τον ήλιο θα είναι πιο ερυθρόδερμοι και από αυτούς από τους οποίους κλέψαν τη γη τους, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Βγήκαν έξω λοιπόν, άλλοι σε πάρκα και παραλίες και άλλοι πήραν τα βουνά και τα φαράγγια να απολαύσουν την υπέροχη ανοιξιάτικη φύση. Μετά από ένα δραστήριο σαββατοκύριακο, έβαλα σήμερα να δω ειδήσεις και τα κακά μαντάτα άρχισαν να φτάνουν: κάποιοι πνίγηκαν γιατί βούτηξαν σε ποτάμια με ρεύματα και θερμοκρασία νερού 10 C, ένας ορειβάτης στο Mt Hood έπεσε από ύψος 150μέτρων και από θαύμα επέζησε και κάποιος άλλος εκεί που έκανε πεζοπορία με την παρέα του στο φαράγγι του ποταμού Columbia έπεσε από 20 μέτρα ύψος και έσπασε κάτι παΐδια.

Αφήνω στην άκρη τα περισσότερα από τα παραπάνω τραγικά γεγονότα και εστιάζω στο τελευταίο για να μπω επιτέλους στο θέμα. Ο πεζοπόρος αυτός λοιπόν, που σήμερα είναι στο νοσοκομείο, δεν είναι και κανέναν νεούδι. Πόσων χρονών είναι θα μου πεις για να πηγαίνει για πεζοπορίες στις χαράδρες, 40, 50 άντε 60....;; 90 ετών είναι ο κύριος που παρά τα χρόνια του δεν φαίνεται να κωλώνει! Η παρέα του; Όλοι τους είναι μέλη σε όμιλο πεζοπόρων και ηλικίας από 75 ετών και πάνω!

Σοκ έπαθα όταν τα άκουσα όλα αυτά. Εγώ στην Ελλάδα είχα μάθει πως μετά τα 70 κλείνεσαι (ή μάλλον σε κλείνουν) σε κανά ΚΑΠΗ και περνάς τις ώρες σου παίζοντας χαρτιά, βλέποντας τηλεόραση και άντε να πας καμιά ημερήσια εκδρομή ως το Λουτράκι. Τώρα βέβαια που το σκέφτομαι, θυμάμαι και κάτι backpackers στο Λάος, στην Ταϊλάνδη και στο Μεξικό ηλικίας άνω των 60 (όχι Έλληνες βέβαια) και αρχίζω και αναθεωρώ.

Ακόμη και έτσι βέβαια δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου σε τέτοιες ηλικίες αλλά μετά από όλα αυτά, ευελπιστώ πως υπάρχει ελπίδα. Θα σας πω με σιγουριά σε καμιά 50ριά χρόνια. Μέχρι τότε δέχομαι απόψεις.

2 σχόλια:

viki vale είπε...

Xara sto kouragio tous! Ego sta 70 tha protimousa na mporo na taxidevo in luxury kai na diavazo to vivliaraki mou se tropikes paralies kai anthismena mpalkonia :)

greek_traveler είπε...

Και αυτό καλό ακούγεται αλλά εξαρτάται πάντα από τον άνθρωπο. Ο καθένας όπως έχει συνηθίσει ή διαφορετικά ότι έχει στερηθεί. Μακάρι να είμαστε καλά ως τότε και να μπορούμε να περνάμε τις μέρες μας όπως μας αρέσει!