Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Μετακινήσεις στη Λευκάδα

Μετακίνηση προς τη Λευκάδα

Οδικώς
Ο πιο εύκολος τρόπος να πάτε στη Λευκάδα από την ηπειρωτική Ελλάδα είναι με αυτοκίνητο, περνώντας από τη γέφυρα που ενώνει το νησί με την Στερεά Ελλάδα. Από την Αθήνα η απόσταση των 380 χιλιομέτρων καλύπτεται σε περίπου 5,5 ώρες με μια σύντομη στάση. Επίσης από την Αθήνα προς τη Λευκάδα υπάρχουν λεωφορεία των ΚΤΕΛ που κάνουν την διαδρομή 4 φορές την ημέρα

Αεροπορικώς
Το πλησιέστερο αεροδρόμιο στο νησί είναι αυτό στο Άκτιο. Πτήσεις από Αθήνα έχει 3 φορές τη βδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο). Από το αεροδρόμιο έως την πόλη της Λευκάδας (ή οποιοδήποτε άλλο μέρος επιθυμείτε στο νησί) πρέπει να πάρετε ταξί. Διαφορετικά ταξί έως την Πρέβεζα και από εκεί λεωφορείο (6 δρομολόγια καθημερινά, 3 τις Κυριακές)

Ακτοπλοϊκώς
Η Λευκάδα συνδέεται καθημερινά με ferry boat με τα νησιά Ιθάκη (Φρίκες), Κεφαλονιά (Φισκάρδο), και Μεγανήσι από τα λιμάνια Νυδρί και Βασιλική.


Μετακίνηση εντός της Λευκάδας

Η Λευκάδα είναι ένα νησί πολύ μεγάλο σε έκταση και αν κάποιος θέλει να έχει ελευθερία στις μετακινήσεις του, καλό είναι να διαθέτει δικό του μεταφορικό μέσο. Υπάρχουν λεωφορεία τα οποία συνδέουν τα διάφορα χωριά μεταξύ τους αλλά τα δρομολόγια τους είναι περιορισμένα. Μάλιστα τα λεωφορεία δεν πάνε σε απομονωμένες παραλίες οπότε ακόμη και αν διαλέξετε να μετακινήστε με λεωφορείο, αξίζει τον κόπο να νοικιάσετε μηχανάκι ή αυτοκίνητο για 1-2 μέρες και να πάτε στις παραλίες που δεν πάει το λεωφορείο.

Αν αντέχετε την πολύωρη ποδηλασία, είναι ένας καλός τρόπος να δείτε ένα μέρος του νησιού. Μπορεί οι συνεχόμενες ανηφόρες και κατηφόρες να μην το κάνουν ιδανικό νησί για ποδήλατο αλλά κάποιες μικρές αποστάσεις καλύπτονται ευχάριστα. Μάλιστα σε σημεία του νησιού υπάρχει και ποδηλατοδρόμος.

Ένας άλλος τρόπος να κάνετε κάποιες αποστάσεις είναι το οτοστόπ. Το οτοστόπ φυσικά δεν είναι πουθενά απολύτως ασφαλές, αλλά είναι κάτι που συνηθίζεται στα ελληνικά νησιά.

Για την ενοικίαση αυτοκινήτου, μηχανής μικρού κυβισμού ή ποδηλάτου υπάρχουν αρκετές εταιρίες ενοικιάσεων στην Λευκάδα, το Νυδρί και τη Βασιλική.

Προσοχή, μην μείνετε από βενζίνη. Φροντίστε να έχετε πάντα αρκετή βενζίνη στο ντεπόζιτο του αυτοκινήτου σας. Οι αποστάσεις στο νησί είναι μεγαλύτερες απ’ ότι φαίνονται στο χάρτη και λόγω των ανηφόρων η κατανάλωση αυξάνεται. Προσθέτοντας σε αυτό ότι σε μεγάλα κομμάτια του νησιού δεν υπάρχει βενζινάδικο, καλού κακού βάλτε λίγη βενζίνη παραπάνω. Τα φτηνότερα βενζινάδικα είναι κοντά στην πόλη της Λευκάδας, όσο απομακρύνεστε από εκεί ακριβαίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: