Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Άλλα αξιοθέατα και δραστηριότητες στην Λευκάδα

Εκτός από το μπάνιο στις πολλές και πανέμορφες παραλίες του νησιού μπορείτε να γεμίσετε την ημέρα σας επισκεπτόμενοι κάποιο από τα παρακάτω.

Καταρράκτες στο Νυδρί
Καταράκτες 1Τέσσερα περίπου χιλιόμετρα μακριά από το Νυδρί βρίσκονται οι καταρράκτες, για να τους βρείτε ακολουθήστε τις κίτρινες ταμπέλες. Όταν φτάσετε και παρκάρετε το αυτοκίνητο σας συνεχίζετε με τα πόδια. Προσπερνάτε ένα καφέ που βρίσκεται εκεί και ακολουθείτε το μονοπάτι. Προς ΚαταράκτεςΜετά από 400 μέτρα και αφού περάσετε μια πύλη που έχουν δημιουργήσει τα βράχια φτάνετε στην πρώτη πισίνα. Για να φτάσετε στην δεύτερη, με τον ψηλότερο καταρράκτη, ακολουθείτε το μονοπάτι στα δεξιά της πρώτης. Προσοχή όμως γιατί από το σημείο αυτό το μονοπάτι γίνεται αρκετά γλιστερό. Αν πετύχετε τις πισίνες σε εποχή με αρκετό νερό, μπορείτε να κάνετε μια βουτιά να δροσιστείτε.

Κρουαζιέρα στα γύρω νησιά
Ένας πολύ δημοφιλής τρόπος να δεις κάποια από τα γύρω νησιά της Λευκάδας είναι να κάνεις μια ολοήμερη κρουαζιέρα. Τα σκάφη φεύγουν από τα λιμάνια της Βασιλικής και του Νυδρί. Αυτά στο Νυδρί εκτός από πολύ πιο καινούργια (και πολυτελή) είναι και λίγο φθηνότερα. Θα σας κοστίσει γύρω στα 20-30ευρώ ανά άτομο. Υπάρχουν κάποιες διαφορές ανά σκάφος, πχ η διαδρομή που θα ακολουθεί: κάποια πάνε στο Μεγανήσι και στον Σκορπιό, άλλα πάνε και στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη και κάποια σταματάνε και σε κάποιες από τις παραλίες του νησιού. Πριν αποφασίσετε σε ποιο σκάφος θα κλείσετε, φροντίστε να βεβαιωθείτε πως κάνει την διαδρομή που θέλετε και να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες. Ακούσαμε πως κάποια από τα σκάφη παρ’όλο που συμπεριλαμβάνουν κάποια μέρη στο δρομολόγιο, στην πραγματικότητα δεν σταματάνε. Ρωτήστε από πριν που σταματάνε, πόση ώρα σας αφήνουν στο κάθε μέρος κτλ και διαλέξτε αυτό που προτιμάτε.

Φάρος
Στα νοτιοδυτικά του νησιού βρίσκεται το Ακρωτήρι Λευκάτας, στο οποίο βρίσκεται και ο μεγάλος φάρος. Εδώ λέγεται πως είναι το σημείο που έπεσε η Σαπφώ στην θάλασσα όταν την εγκατέλειψε ο αγαπημένος της Φάωνας. Η θέα από το σημείο προς την Κεφαλονιά αλλά και των κυμάτων που σκάνε επάνω στα βράχια, καθώς εσύ στέκεσαι στην κορυφή τους, 70 μέτρα από την θάλασσα είναι καταπληκτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: