Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Φαγητό και ποτό στη Λευκάδα

Το να βρείτε ένα μέρος να φάτε ή να πιείτε στην Λευκάδα δεν είναι καθόλου δύσκολο. Εδώ θα αναφέρω ενδεικτικά κάποια μαγαζιά στα οποία κάτσαμε και μείναμε ευχαριστημένοι.

Κυανή Ακτή
Ένα συμπαθητικό ταβερνάκι στην παραλία της Βασιλικής. Καλή εξυπηρέτηση, καλό φαγητό, μεγάλες μερίδες και λογικές τιμές. Επειδή μέναμε στο camping (μας είπαν πως οι ιδιοκτήτριες των δυο είναι ξαδέρφες) μας έκαναν έκπτωση 10% αλλά αμφιβάλω αν το κάνουν σε όλους καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Επίσης σου κάνουν με ευχαρίστηση μικροαλλαγές στα πιάτα, πχ πατάτες αντί για ρύζι, πένες αντί για σπαγγέτι κτλ.

Γιάννης
Σουβλατζίδικο που κάνοντας μια βόλτα στην Βασιλική θα το εντοπίσεις σίγουρα, αφού είναι στο δρόμο του λιμανιού και κεντρικότατα, σε μια μικρή πλατεία. Τραπεζάκια έξω, σουβλάκια, γύρος και τα βασικά. Τρως και χαζεύεις την περατζάδα.

Ο φούρνος του χωριού
Ο κεντρικός φούρνος στη Βασιλική, δίπλα στο σουβλατζίδικο Γιάννης. Ότι πρέπει για ένα γρήγορο πρωινό στα παγκάκια απ’έξω. Εξαιρετική κασερόπιτα.

Σαπφώ
Ψαροταβέρνα στον Άγιο Νικήτα. Καλό φαγητό και τιμές με θέα την παραλία / λιμανάκι του χωριού.

Ο Πλάτανος
Εξαιρετική ταβέρνα στις Καρυές, στην κεντρική πλατεία. Τραπεζάκια πάνω στην πλατεία, κάτω από τα πλατάνια. Συμπαθέστατη και εξυπηρετική η κυρία που το δουλεύει. Τρομερή η φέτα ψητή. Ότι πρέπει για φαγητό μετά το μπάνιο, αν σας πάρει όμως η νύχτα καλό είναι να έχετε μαζί σας μια ζακέτα.


Καφέ στον Άγιο Νικήτα
Σε κάποια από τις καφετερίες πάνω ακριβώς από την παραλία και όποτε θες ρίχνεις και καμιά βουτιά.

Γωνιά
Barάκι στον κεντρικό πεζόδρομο στον Άγιο Νικήτα. Σκαμπό στον δρόμο και ατμόσφαιρα καλοκαιρινή. Από μπύρα μέχρι cocktail!

Zeus bar Vasiliki
Το μόνο bar στην Βασιλική που είχε ζωή, χάρη στους ξένους windsurfers αφού μάλλον αποτελεί το σημείο συνάντησης τους τα βράδια. Ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Καφετέριες στο λιμανάκι της Βασιλικής
Δεν έχει σημασία σε πια θα κάτσεις. Σημασία έχει να πίνεις το ποτό σου ή την μπύρα σου, χαζεύοντας από την μια τον κόσμο που περνάει και από την άλλη τις βάρκες στο λιμανάκι να παίζουν πάνω στο νερό, απολαμβάνοντας βράδυ καλοκαιριού στο νησί.

Bitch bar
Πολύ όμορφο μπαράκι στο Νυδρί, στον παραλιακό δρόμο, μετά από όλες τις ταβέρνες πηγαίνοντας νότια. Chill out ατμόσφαιρα και μουσική, τραπεζάκια έξω, ωραίος φωτισμός και διακόσμηση και μεγάλο bar.

Λιοτρίβι
Cafe/bar στα Σύβοτα. Είναι το τελευταίο μαγαζί στο λιμάνι δεξιά (πιο πέρα δεν έχει τίποτα άλλο). Ο χώρος μέσα είναι παλιό ελαιοτριβείο και ένα μέρος του έχει διατηρηθεί. Έχει θέα όλο το λιμάνι και σερβίρει πολύ καλό ελληνικό καφέ.

Καφενεία σε χωριά
Παίρνοντας με το αυτοκίνητο για να πάτε προς κάποια παραλία, αξίζει να σταματήσετε σε ένα από τα ορεινά χωριά, από αυτά που λίγοι σταματάνε και να πιείτε ένα καφεδάκι στο καφενείο με τους γέροντες του χωριού. Για να νιώσεις και λίγο παλιά Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: