Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Cannon Beach

Bill's Tavern, Cannon Beach, OregonΜε τα στομάχια μας άδεια, φτάσαμε στην Cannon Beach και αποφασίσαμε να κάτσουμε πρώτα για φαγητό και να ασχοληθούμε αργότερα με το που θα μείνουμε. Το Bill's Tavern ήταν ότι ακριβώς ψάχναμε: pub με απλό αμερικάνικο φαγητό και μπύρες που φτιάχνουν στη δική τους ζυθοποιία. Εκεί συναντήσαμε τυχαία και ένα ζευγάρι φίλων και τον μπόμπιρα τους, που είχαν έρθει για surfing. Τρελοί είναι σκέφτηκα, Νοέμβρη μήνα στα παγωμένα νερά του ειρηνικού; Μετά από το garden burger με πατάτες και δυο ποτήρια μπύρα ήμουν έτοιμος να μετακομίσω από το booth του εστιατορίου σε ένα αναπαυτικό κρεβάτι. Δεν δυσκολευτήκαμε καθόλου να βρούμε δωμάτιο. Τέτοια εποχή, όσα motels και ξενοδοχεία είναι ανοιχτά δεν βλέπουν και πολύ κόσμο. 75 δολάρια μας στοίχισε ένα δωμάτιο στο Waves Motel. Το δωμάτιο μεγάλο και πεντακάθαρο, με υπέρδιπλο κρεββάτι, εξοπλισμένο με wifi internet, καφετιέρα, τηλεόραση, dvd, video και μερική θέα στη θάλασσα. Κλασσικό δωμάτιο motel δηλαδή όπως μου εξήγησε η Lisa. Δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό της καλωδιακής τηλεόρασης με τα 80 περίπου κανάλια, παίρνοντας μια γερή δόση αμερικάνικης (τηλεοπτικής) κουλτούρας πριν με πάρει ο ύπνος.

Cannon Beach, OregonΗ Cannon Beach είναι και αυτή ένα τουριστικό θέρετρο με τη διαφορά πως είναι πολύ πιο καλόγουστο από το Seaside. Η πόλη (των 1600 κατοίκων) αν και έχει εξαπλωθεί λόγω των δεκάδων motels και ξενοδοχείων, διατηρεί την ατμόσφαιρα μικρής πόλης. Cannon Beach, Oregon Εδώ δεν έχουν χτιστεί μεγάλα κτήρια, τα motels είναι χτισμένα σαν τα σπίτια, ξύλινα με 2 το πολύ ορόφους, οι επιχειρήσεις είναι τοπικές, δεν υπάρχουν οι γνωστές αλυσίδες fast food και καφέ και η ζωή φαίνεται να κυλά αργά. Στην παραλία της, κάθε καλοκαίρι λαμβάνει χώρα ο ετήσιος διαγωνισμός με κάστρα και άλλες κατασκευές στην άμμο.

Cannon Beach, OregonΞύπνησα νωρίς γιατί δεν ήθελα να χάσω πολύ από το φως της ημέρας και βγήκα στην παραλία για βόλτα. Εκείνη την ώρα δεν υπήρχε ακόμη πολύς κόσμος. Η αμμώδης παραλία είναι και εδώ τεράστια, 3-4 χιλιόμετρα μήκος και τουλάχιστον 100 μέτρα πλάτος (με την παλίρροια σε χαμηλό σημείο). Cannon Beach, OregonΣτο δεξιό άκρο, ένα ποτάμι που καταλήγει στη θάλασσα βρίσκεται παράλληλα σε αυτή για αρκετά μέτρα κάνοντας την έκταση που δεν μπορεί να πλησιάσει άνθρωπος άσυλο για χιλιάδες θαλασσοπούλια. Το κρύο ήταν τσουχτερό, με τον αέρα να με χτυπάει στο πρόσωπο και τον ήλιο να κάνει ότι μπορεί για να ζεστάνει αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Περπάτησα προς τα νότια, για να φτάσω στο αξιοθέατο της Cannon Beach και σήμα κατατεθέν της ακτής του Oregon, το Haystock Rock.

Haystoch Rock, Cannon Beach, OregonΤο Haystock Rock είναι ένας τεράστιος μονόλιθος, 72 μέτρα ψηλός (ο τρίτος μεγαλύτερος του είδος του στον κόσμο) που στέκεται ακούνητος κοντά στην ακτή, παρέα με κάποιους μικρότερους βράχους. Είναι καταφύγιο για πολλούς θαλάσσιους οργανισμούς, αστερίες, ανεμώνες και πολλά πουλιά. Το καλοκαίρι με τη χαμηλή παλίρροια είναι δυνατόν να φτάσεις στο βράχο με τα πόδια, αλλά όταν πήγα εγώ δεν γινόταν χωρίς να βρέξεις τα πόδια σου. Αφού λοιπόν δεν μπορούσα να τον φτάσω, αρκέστηκα στις φωτογραφίες, από κοντά, από μακριά, από κάθε δυνατή γωνία. Haystock Rock, Cannon Beach, OregonΠάνω από την παραλία, εκεί που σταματάνε τα motels, υπάρχει μια σειρά από σπίτια σαν αυτά που βλέπουμε στο Malibu, με θέα τον ωκεανό και με σκαλίτσα που οδηγεί κατευθείαν στην παραλία. Δεν ξέρω βέβαια πόσοι τολμηροί κάνουν μπάνιο εδώ, ακόμη και το καλοκαίρι! Επιστρέφοντας προς τα πίσω προτίμησα το δρόμο, για να δω έτσι και το εσωτερικό της πόλης, με τα μικρά μαγαζάκια και τα motels και το πιο μικροσκοπικό και χτισμένο σε παραδοσιακό στυλ, “εμπορικό κέντρο”.

η συνέχεια εδώ

Περισσότερες φωτογραφίες:
Cannon Beach, Oregon Cannon Beach, Oregon Cannon Beach, Oregon Cannon Beach, Oregon Haystock Rock, Cannon Beach, Oregon Cannon Beach, Oregon

Δεν υπάρχουν σχόλια: