Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Κατέβασε τα παντελόνια σου, είναι η παράδοση

Αν τύχει και πάρετε το τρένο το δεύτερο Σάββατο του Ιουνίου στο Orange County της Καλιφόρνια, καθίστε κοντά στο παράθυρο γιατί αυτό που θα δείτε δεν είναι κάτι που το βλέπετε συχνά.

Εδώ και 30 χρόνια κρατάει η περίεργη αυτή παράδοση και κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες μαζεύονται δίπλα στις γραμμές του τραίνου και στην κυριολεξία κατεβάζουν τα παντελόνια τους και επιδεικνύουν τα οπίσθια τους στις διερχόμενες αμαξοστοιχίες.

Η ιστορία πίσω από την παράδοση αυτή όπως εύκολα φαντάζεται κάποιος περιλαμβάνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Σε ένα κοντινό bar, το 1979 ένας μεθυσμένος θαμώνας υποσχέθηκε ένα δωρεάν ποτό στους υπόλοιπους μεθυσμένους θαμώνες αν βγουν έξω και δείξουν τα οπίσθια τους στο επόμενο τραίνο που θα περάσει. Αυτοί δεν έχασαν την ευκαιρία και η παράδοση γεννήθηκε. Από τότε βέβαια έχουν αλλάξει πολλά. Κανείς δεν κερνάει ποτά και οι “επιδειξίες” είναι κάθε άλλο παρά ολιγάριθμοι αλλά το κέφι καλά κρατεί. Διοργανωτές δεν υπάρχουν, ούτε και κόβει κανείς εισιτήριο. Όποιος θέλει να συμμετάσχει απλά πάει στο συγκεκριμένο σημείο και παίρνει μέρος στη γιορτή. Και αν θελήσει να κατεβάσει και τα παντελόνια του... είναι μέρος της παράδοσης.


Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση έχει ξεφύγει λίγο, θυμίζοντας περισσότερο καρναβάλι, ενώ αρκετοί συμμετέχοντες επιδεικνύουν λίγη παραπάνω σάρκα πέρα από τα οπίσθια τους. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο σας σοκάρει, καλύτερα να αποφύγετε την εν λόγω γιορτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: